DOMINIK GREIFENSTEIN JUNIORSKI VICEPRVAK DRŽAVE / PATRIK SUČIĆ BRONČANI U KADETIMA

U subotu 24. lipnja u Zadru se održalo kadetsko i juniorsko Prvenstvo Hrvatske u taekwondou. Natjecanje je bilo u organizaciji Hrvatskog taekwondo saveza, a klub domaćin je bio TK „Zadar“. Nastupilo je 67 klubova, sa 456 svojih najboljih boraca među kojima su bili i Sajnamovci sa 4 natjecatelja koji su predvođeni iskusnim Dominikom pokazali odlične borbe i ostvarili uspješan rezultat kojim su bili najbolji klub iz naše Slavonije i Baranje.

U kategoriji juniora jedini predstavnik bio je Dominik Greifenstein koji je kroz kriterijske turnire osigurao status 2. nositelja što je na PH i potvrdio osvojivši srebrnu medalju. Dominik je u polufinalu slavio rezultatom 31 -20 nad predstavnikom Gusara, a u finalu je prikazao odličnu borbu sa reprezentativcem Lukom Turkaljem, ali na žalost nije bilo dovoljno za pobjedu.

 

U kategoriji kadeta Sajnami je imao 3 mlada predstavnika kojima je ovo bilo prvo državno prvenstvo te su ostvarili rezultat hvale vrijedan.

Patrik Sučić koji je kroz kriterijske turnire osigurao mjesto 3. nositelja iskoristio je svoj položaj u ždrijebu te je osvojio brončanu medalju uvjerljivim pobjedama koje su završile prekidima. U prvom kolu Patrik je slavio nad predstavnikom Caspera rezultatom 23 -1 (prekid), te u drugom kolu rezultatom 23-2 (prekid) je svladao predstavnika Susedgrad Sokola, u polufinalu ga je zaustavio predstavnik Gusara koji je bio 2. nositelj turnira.

Fran Čopčić se plasirao na 5. mjesto uvjerljivom pobjedom nad predstavnikom Otoka 44-5 (prekid), a u četvrtfinalnoj borbi za medalju je nesretno izgubio u zadnjim sekundama rezultatom 16 -19 od puno iskusnijeg predstavnika Jastreba.

Karlo Šarčević se također plasirao na 5. mjesto pobijedivši predstavnika Suška rezultatom 9-6, a u borbi za medalju zaustavljen je od predstavnika Karlovca koji je bio 1. nositelj turnira.

 

Natjecatelji su nastupili pod vodstvom trenerice Jasmine Lucić koja je izuzetno zadovoljna rezultatom koji su ostvarili natjecatelji nove generacije Sajnamovaca.