Članice Judo kluba „Vinkovci“ Vinkovci nastupom za reprezentaciju veteranki osvojile 3. mjesto na Europskom prvenstvu u ekipnoj konkurenciji

Europsko prvenstvo za veterane u Zagrebu pokazalo je veliki interes iskusnih judoka za natjecanjem i pokazivanjem vještina. Posljednjeg dana prvenstva, u ekipnom natjecanju, hrvatska ženska ekipa stigla je do brončane medalje. Nakon što je Josip Šančić (dob. sk. 3, -90 kg) osvojio srebrnu medalju, a Borivoj Crnković (dob. sk. 8, -81 kg) broncu, treću medalju za Hrvatsku donijela je ženska ekipa. U sastavu Martina Prgomet (-52 kg), Nikolina Šimunić (-57 kg), Tatjana Lovrić Jovanović (-63 kg iz JK „Vinkovci“ Vinkovci), Christa Baumgartner (-70 kg) i Ivana Kalinić (+70 kg iz JK „Vinkovci“ Vinkovci) nakon poraza (2-3) od Francuske 1 i velike pobjede nad Njemačkom (3-2) veteranke su osvojile broncu protiv Talijanki.

 

Na četiri tatamija Doma sportova u četiri dana natjecanja izašlo je 870 judoka iz 33 države. Hrvatska je još jednom dobila pohvale za visoku razinu organizacije. Nakon prošlogodišnjeg 5. mjesta na Europskom klupskom prvenstvu seniorki kluba, ovaj rezultat daje na znanje da je Judo klub „Vinkovci“ Vinkovci ušao u novu rezultatsku eru u kojoj uspješno niže uspjehe na međunarodnoj razini. Također, napominjemo da je ovo drugo Europsko prvenstvo na kojem su nastupili vinkovački judaši u 2017. godini. Na ranijem prvenstvu u katama koje je održano na Malti u svibnju nastupili Zdenko Grgetić i Davor Marinić.

 

Judo klub „Vinkovci“ Vinkovci ove godine će obilježiti 45 godina djelovanja kluba. Funkciju predsjednika Judo kluba „Vinkovci“ Vinkovci od 1993. godine obnaša Tomislav Čuljak.