Predsjednik Zajednice športskih udruga grada Vinkovaca posjetio članove Karate klub „Vinkovci“ Vinkovci

Karate klub „Vinkovci“ Vinkovci osnovan je dana 1976. godine. Među osnivačima kluba su bili poznati vinkovački karate treneri Željko Tampolja i Živko Kalanj. Nekoliko godina od osnivanja u klubu je stasala generacija seniora koja je nastupala u tadašnjoj  republičkoj ligi sve do Domovinskog rata. Kroz svoje djelovanje klub je iznjedrio 70-ak majstora crnog pojasa.  Osim toga Karate klub „Vinkovci“ Vinkovci ima oko 80 članova koji vrijedno treniraju i nastupaju na različitim natjecanjima, te ima nekoliko trenera licenciranih od Hrvatskog karate saveza, a ujedno školovanih pri Kineziološkim fakultetima što je zasigurno važno u planiranju budućnosti kluba.

 

U ponedjeljak 27.02.2017. godine predsjednik Zajednice športskih udruga grada Vinkovaca Dražen Milinković posjetio je prostore u kojem treniraju članovi Karate kluba „Vinkovci“ Vinkovci. Dočekao ga je predsjednik Željko Tampolja, te treneri s mladim sportašima članovima kluba koji su ponosno pokazali svoja stečena  znanja i vještine.

 

„Karate je uvršten na olimpijske igre u Tokiju koje će se provesti 2020. godine, a Hrvatski karate savez je postao redovita članica Hrvatskog olimpijskog odbora!“ rekao je predsjednik Dražen Milinković koji je u mladim danima također bio član Karate kluba „Vinkovci“ Vinkovci gdje je stekao majstorski crni pojas 1. DAN 1987. godine. Zadovoljno je utvrdio da ovaj klub ima sve  uvjete za daljnje napredovanje, te da se u skoroj budućnosti nada ostvarenju još značajnijih sportskih rezultata od natjecatelja kluba na domaćoj i međunarodnoj razini. Zajednica športskih udruga grada Vinkovaca će ih u partnerstvu s Gradom Vinkovci na tom putu nastaviti pratiti u skladu s postojećim uvjetima i kriterijima.

 

 

Željko Tampulja, dugogodišnji predsjednik Karate kluba „Vinkovci“ Vinkovci svojem učeniku, a današnjem predsjedniku Zajednice sportskih udruga grada Vinkovaca Draženu Milinkoviću uručio Zahvalnicu za svu dosadašnju ostvarenu suradnju nakon čega su pred znatiželjnim  članovima kluba izveli kratku prezentaciju karate vještina u ime prošlih vremena, a možda i budućih…